back to overview

Inland Revenue Centre Amenity Complex

Nottingham, UK

Project was implemented by a predecessor of Hightex GmbH Facts Details used materials show on map Contact us

Facts

Realization membrane structures
Koit Hightex GmbH
Year
1994
Client

New Inland Revenue

City
Nottingham, UK
Roof Area
2700 m²
Architect

Hopkins Architects, UK

Engineering

Ove Arup, UK

location
Europe

Details

Covering The Taxman

The award winning design by Michael Hopkins and Partners presented a major challenge to engineers Ove Arup & Partners, and the team at Hightex and pushed the parameters of building design to new limits. The dramatic end result received worldwide acclaim.The PTFE Fibreglass membrane roof is suspended from four main masts by steel rods and required specialist on-site monitoring during erection to ensure that temporary loads did not exceed final design loads. Complex geometry and careful attention to detail was needed to achieve the intricate interface between glass and membrane. The amenity building houses the recreational facilities, including restaurant and badminton courts, for the staff at this prestigious centre.

used materials

material

Contact us

Contact us

contact

fields

Phone/ Fax

+49 8051 6888-0

+49 8051 6888-290

Approach

Hightex GmbH

Rosenheimer Stra├če 46d

83059 Kolbermoor

Germany

Anfahrt