back to overview

Burberry Headquarters, Horseferry House

London, United Kingdom

Facts Details used materials show on map Contact us

Facts

Realization membrane structures
Hightex
Year
2008
Client

Derwent Valley Ltd

City
London, UK
Roof Area
300 m²
Contractor

ISG InteriorExterior

Architect

Allford Hall Monaghan Morris,A-EM

Engineering

Akera Engineers

location
Europe

Details

Fashion Statement

The architects of the Burberry fashion headquarters chose transparent triple layer ETFE foil cushions as the perfect complement to the cutting edge office design during the remodelling of this art deco building.Two impressive eight storey atria, filled with natural light, are both capped by inverted pneumatic cushion roofs. The request for a visually floating tensile structure was achieved by Hightex designing a unique fixing system to the external steel supporting structure. Internally no supporting structure is apparent balancing the clean minimalist lines featured throughout the offices. Small silver dot fritting to the cushions outer layer reduces sunlight glare to the working spaces and reception area below and also controls overall light transmission. The self cleansing property of ETFE foil eliminates the need for an on-going cleaning regime.

used materials

material

Contact us

Contact us

contact

fields

Phone/ Fax

+49 8051 6888-0

+49 8051 6888-290

Approach

Hightex GmbH

Rosenheimer Stra├če 46d

83059 Kolbermoor

Germany

Anfahrt