zurück zu Übersicht

Inland Revenue Centre Amenity Complex

Nottingham, UK

Projekt wurde von einer Vorgängerfirma der Hightex GmbH realisiert Fakten Details Verwendete Materialien auf der Karte zeigen Kontakt aufnehmen

Fakten

Realisierung Membranstruktur
Koit Hightex GmbH
Jahr
1994
Kunde

New Inland Revenue

Stadt
Nottingham, UK
Dachfläche
2700 m²
Architekt

Hopkins Architects, UK

Engineering

Ove Arup, UK

Standort
Europa

Details

Covering The Taxman

The award winning design by Michael Hopkins and Partners presented a major challenge to engineers Ove Arup & Partners, and the team at Hightex and pushed the parameters of building design to new limits. The dramatic end result received worldwide acclaim.The PTFE Fibreglass membrane roof is suspended from four main masts by steel rods and required specialist on-site monitoring during erection to ensure that temporary loads did not exceed final design loads. Complex geometry and careful attention to detail was needed to achieve the intricate interface between glass and membrane. The amenity building houses the recreational facilities, including restaurant and badminton courts, for the staff at this prestigious centre.

Verwendete Materialien

Material

Kontakt aufnehmen

Kontaktformular

Kontakt

Felder

Telefon/ Fax

+49 8051 6888-0

+49 8051 6888-290

Anfahrt

Hightex GmbH

Rosenheimer Straße 46d

83059 Kolbermoor

Germany

Anfahrt