zurück zu Übersicht

Clarke Quay Shopping Center

Clarke Quay, Singapur

Fakten Details Verwendete Materialien auf der Karte zeigen Kontakt aufnehmen

Fakten

Realisierung Membranstruktur
Hightex
Jahr
2006
Kunde

Clarke Quay Pte Ltd.

Dachfläche
10630 m²
Architekt

ALSOP Architects, Singapore

Engineering

RSP Architects & Engineers (PTE) Ltd., Singapore

Standort
Singapur

Details

Clear and Patterned Impressions

Near the mouth of the Singapore River, the site of Clarke Quay was the centre of commerce during the late 19th century. ETFE cushions have rejuvenated this area which now hosts a colourful kaleidoscope of restaurants and shops. The transparent street roofs are patterned with custom decorative fritting and emphasised with colour lighting.The ETFE cushion roofs are supported by a series of 18 environmentally ‘angle’ structures between the shop and houses. The canopy roofs cover the four main streets and the main food court at the centre. Shading and cooling, both passive and mechanical provide cooling systems within the covered areas.

Verwendete Materialien

Material

Kontakt aufnehmen

Kontaktformular

Kontakt

Felder

Telefon/ Fax

+49 8051 6888-0

+49 8051 6888-290

Anfahrt

Hightex GmbH

Rosenheimer Straße 46d

83059 Kolbermoor

Germany

Anfahrt