zurück zu Übersicht

Burberry Headquarters, Horseferry House

London, United Kingdom

Fakten Details Verwendete Materialien auf der Karte zeigen Kontakt aufnehmen

Fakten

Realisierung Membranstruktur
Hightex
Jahr
2008
Kunde

Derwent Valley Ltd

Stadt
London, UK
Dachfläche
300 m²
Auftraggeber

ISG InteriorExterior

Architekt

Allford Hall Monaghan Morris, A-EM

Engineering

Akera Ingenieure

Standort
Europa

Details

Fashion Statement

The architects of the Burberry fashion headquarters chose transparent triple layer ETFE foil cushions as the perfect complement to the cutting edge office design during the remodelling of this art deco building.Two impressive eight storey atria, filled with natural light, are both capped by inverted pneumatic cushion roofs. The request for a visually floating tensile structure was achieved by Hightex designing a unique fixing system to the external steel supporting structure. Internally no supporting structure is apparent balancing the clean minimalist lines featured throughout the offices. Small silver dot fritting to the cushions outer layer reduces sunlight glare to the working spaces and reception area below and also controls overall light transmission. The self cleansing property of ETFE foil eliminates the need for an on-going cleaning regime.

Verwendete Materialien

Material

Kontakt aufnehmen

Kontaktformular

Kontakt

Felder

Telefon/ Fax

+49 8051 6888-0

+49 8051 6888-290

Anfahrt

Hightex GmbH

Rosenheimer Straße 46d

83059 Kolbermoor

Germany

Anfahrt